Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 926 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-content/themes/dailynews/widgets/popular-posts.php on line 83 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-content/themes/dailynews/widgets/video.php on line 106 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/theme.php on line 2360 Notice: De aangeroepen constructiemethode voor WP_Widget in SnoopyIndustries_Widget_Dribbble_Shots is niet meer in gebruik sinds versie 4.3.0. Gebruik in plaats daarvan:
__construct()
. in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4512 Notice: De aangeroepen constructiemethode voor WP_Widget in PopularPosts is niet meer in gebruik sinds versie 4.3.0. Gebruik in plaats daarvan:
__construct()
. in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4512 Notice: De aangeroepen constructiemethode voor WP_Widget in Si_SidebarHTMLVideoPlayer is niet meer in gebruik sinds versie 4.3.0. Gebruik in plaats daarvan:
__construct()
. in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4512 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 » Briefwisseling Feminisme #8 – Onbevlekt perfect Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Please Wait...

Briefwisseling Feminisme #8 – Onbevlekt perfect

By | 26 mei 2015
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
2 Comments
 • Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
  author avatar
  Annelies V 6 jaar ago Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Beantwoorden

  “het wereldwijde complot tegen vrouwen”, “de samenleving die mannen laten (sic) bepalen wat vrouwen mogen doen, en vrouwen dwingt te luisteren”, dat zijn nogal boude beweringen! Jammer dat deze geenszins gestaafd worden door de gemakzuchtig gegeneraliseerde en weinig ter zake doende ‘voorbeelden’.

  Wat ik ook nog mis is het feit dat vrouwen juist elkaar onderling enorm de maat nemen, zonder dat hier (direct) een man aan te pas komt. Deze reactie is overigens geen poging daartoe, maar simpel een roep om meer inhoud, een vingerwijzing van een (te) laat wijs geworden voorgangster. Maar ja, het internet is misschien juist de plek waar je slechts wat rare kreten slaakt nadat je een paar feministische boeken hebt gelezen. Jammer, hier heeft niemand wat aan.

 • Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
  author avatar
  Veritas 6 jaar ago Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Beantwoorden

  Lieve Nikki (& Devika):

  Ik kan me zeker vinden in jouw redeneringen over andere culturen, maar in het Westen zit de vork ietsje anders in de steel dan jij hier voorstelt. Laat ik met deze premisse beginnen: iets dat ‘moeilijk is’ (veel talent, doorzettingsvermogen of een andere vorm van effort kost) wordt in een maatschappij vaak geapplaudisseerd, terwijl iets dat makkelijk is om te doen niet met dezelfde lof overgoten wordt. Tot hier zijn we het wel met elkaar eens denk ik.
  Volgende stap: een voorbeeld. Beeld je eens in dat iemand een steile, rotsachtige berg gaat befietsen met zijn mountain bike. Dit is gevaarlijk, en als diegene het er goed vanaf wil brengen moet diegene over talent, conditie, en een beetje geluk beschikken. Lukt het deze persoon om zijn tocht te voltooien, dan zullen mensen dat zeker knap vinden. Resultaat: lof.
  Dan nu het tegenovergestelde: iemand fietst een rondje in het lokale stadspark. Gezond? zeker. Bijzonder knap? Nee. Als deze persoon verwacht toegejuicht te worden, zal deze voornamelijk op onbegrip stuiten.
  Ben je er nog bij? Dan nu, het klapstuk: de analogie. Als we de voorbeelden van zonet er even bijpakken, dan is de man de mountainbiker, en de vrouw stadsparkfietser. Elke man die er niet als Brad Pitt uitziet en toch een dame mee naar huis wil krijgen zal moeten beschikken over charme, lef, en een beetje geluk. Zelfs dan kan het soms niet zijn avond zijn, en kan hij niet afmaken waar hij voor gekomen was. Daarom is een man een ‘koning’ als hij daadwerkelijk een dame mee naar huis heeft: het was immers lastig, en als maatschappij hebben wij lof voor dingen die niet makkelijk iemand toekomen.
  Laten we dat contrasteren met een meisje die er niet als Angelina Jolie uitziet: zolang ze niet ongelooflijk onaantrekkelijk is, hoeft ze slechts in dezelfde club als voorgenoemde jongen uit te hangen, en te kiezen welke van de jongens die met haar flirt ze het leukst vindt. Er is zoveel keuze, en iedere jongen zal ‘ja’ zeggen, dat de seks voor het meisje wordt gezien als ‘makkelijk’, en daardoor zij ook. Denk terug aan het voorbeeld: je was het met me eens dat een rondje stadspark fietsen geen lof waardig is vergeleken met de berg op mountainbiken.
  Welnu, we hebben vastgesteld waarom een meisje ´makkelijk´ kan zijn, maar wanneer is ze dan een slet? Hier ligt de crux een stuk simpeler: dinngen in overmaat doen wordt vaak niet door de maatschappij geaccepteerd. Overmatige eters zijn dikkerds, overmatige drinkers alcholisten. Overmatige drugsgebruikers worden gezien als verslaafden, overmatige slapers als lui en, jawel, als een dame met overmatig veel mannen seks heeft wordt ze gezien als slet. Dit is ook waarom mannen vaak geen probleem zien in seks met een slet, maar zich er niet mee willen binden. Zou jij zomaar een relatie nemen met iemand die de hele dag in bed ligt, of tot voor kort niks anders deed dan zuipen? Precies.

  P.s.
  Het kledingvraagstuk is met bovenstaande logica in gedachten ook een stuk makkelijker uit te leggen: uitdagend kleden wordt geassocieerd met dames die graag seks hebben. Dames die graag seks hebben worden geassocieerd met veel seks hebben, waarna we weer bij bovenstaande logica uitkomen. Wat precies onder uitdagend valt verschilt weer per cultuur. Dat kan een blote onderbil, of een blote enkel zijn. Overigens geldt dat ook voor de hoeveelheid mannen waarmee een vrouw seks ´mag´ hebben voor ze een slet is. Dit kan ~1 of ~15 zijn. Voor je in de protestmodus schiet, bedenk even voor jezelf: jij zou het ook niet prettig vinden als je toekomstig vriendje met ´x´ vrouwen seks heeft gehad, waar ´x´ misschien heel hoogt ligt (~150?) maar de grens is er weldegelijk.

  P.p.s.
  Sommige mannen zullen ook nog biologische argumenten aanhalen: een vrouw die met meerdere mannen seks heeft kon tot nog niet eens zo heel lang geleden nooit weten wie de vader was, terwijl dit andersom (1 man, meerdere vrouwen) geen probleem is. Ons oerbrein wil natuurlijk onze eigen genen voortzetten, en de fout andermans kind op te voeden zou voor een man dan ook erg kostbaar zijn geweest. Dit is de afgelopen decennia met de komst van betaalbare DNA-testen een non-issue geworden.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Leave a Comment

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/d/b/somethingrighteous.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798